İçeriğe geç

Yapısal Kablolama Ne Demektir Standartları nelerdir

Kablolama 1

binalarda hayati bir alt yapı sistemidir. Elektrik, telefon, bilgisayar, yangın ve görüntü sistemlerini kumanda edebilen dijital sistemdir. Zayıf akım kanalı da denebilecek kablolama sistemi uzmanlık isteyen hassas bir iş alanıdır. Kalite ve güvenlik çok önemli beklentilerdir.

Yapısal kablolama Çeşitleri

Binalarda enerji, televizyon, akıllı ev sistemleri, yangın alarmı, görüntü, internet ağ kablolarını bir arada toplayabilmek amaçlanır. BUS, RİNG, STAR, MESH ve WİRELESS ağ topoloji olarak beş gurupta toplanabilmektedir. Yapısal kablolama sistemi çağdaş yapılaşma alanında gelişimini hız kesmeden sürdürüyor. Zayıf akımların idare ve kontrol sistemi yapısal kablolama kaliteli hizmet, iş ve işçi güvenliğine özenle yürütülmelidir. Hassas bir güvenlik sistemi olan kablolama işlemleri hata affetmeyen incelikte çalışmalar gerektirir.

Yapı kablolama Sistemlerinde Standartlar

Yapısal kablolamada veri ortama göre UTP, STP ya da Fiber Optik tercih edilmektedir. Sistemde veri aktarım hızı bu kategorilerle belirlenmektedir. Türleri ise; Cat5, Cat5e, Cat6, Cat7, ve Fiber Optiktir. Tüm veri akışı yüksek, daha yüksek ve fiber gibi farklı seçenekler sunmaktadır. Fiber Optik sistem bilinen en güçlü sistem olarak çalışıyor. Om1, Om2, Om3 ve Os1 sistemleri yaygın olarak kullanılmaktadır. Fuat.org tüm bilgileri alabileceğiniz güvenli adrestir. 7/24 arzu ettiğiniz her an bulunduğunuz yerden bilgilenebileceğiniz siteyi ziyaret ederek işlerinize dair çalışmalara başlayabilirsiniz.

Yapısal Kablolama Uzmanlığı

Yapısal kablolama sistemi tüm elektrik elektronik donanımlar beslenmektedir. Bilgisayar, yazıcı, alarm ve görüntü sistemleri bu sayede çalışabilmektedir. Yapısal kablolama işi hafife alınabilecek bir iş değildir. Konusunda eğitim veren üniversitelerden mezun elektronik uzmanları tarafından yapılmalıdır.

Gereken eğitimi aldıktan sonra pratikte tecrübesini kanıtlayabilen gelişim sağlamış olmalıdırlar. Bu durumda kendine, tecrübesine güvenen kuruluşlar yapısal kablolama işlerine 25 yıla kadar kullanım garantisi verebilmektedirler. Bu güvenceyle yapılan yapısal kablolama işlemleri sayesinde maliyet giderleri en aza indirilecektir. Sağlık ve güvenlik kaynaklı bir sistem olan yapısal kablolama işlemleriniz için ön hazırlıklar yaparak bilgilenmeli konusunda uzmanlık geliştirebilenlerle çalışılması gerekmektedir.

Yapısal Kablolama Fiyatları

Yapılarda enerji akım ve dijital sistemi yöneten yapısal kablolama işlemleri yetkili kuruluşlar tarafından yapılmalıdır. Yapılan sözleşmelere mutabık olarak iş sahibi ve işi yapan sorumluluklarına sahip olmak zorundadır. Fuat.org günün her saati kullanabileceğiniz güvenli adres olarak hizmet vermektedir. Siz de ihtiyaçlarınızı belirleyerek bilgi alabilirsiniz. Uygun fiyat uzman kadro ve garantili işlerinizi yapabilmek için gereken her şeye ulaşabilirsiniz. Yapılarda kullanılabilen tüm modern ve kalite simgesi işlemlerin yapısal kablolama kalitesine bağlı olduğu bilinmektedir.

Bu sistem, veri, ses, video ve diğer iletişim sinyallerinin iletimi için kullanılır. Yapısal kablolama standartları, bu sistemlerin tasarımı, kurulumu ve test edilmesi için belirlenmiş kurallar ve yönergelerdir. İşte en yaygın yapısal kablolama standartları:

  1. TIA/EIA-568: Bu standart, Amerika Birleşik Devletleri'nde yapısal kablolama için en yaygın olarak kullanılan standarttır. Bu standart, kablolama sistemlerinin tasarımı, kurulumu, test edilmesi ve belgelendirilmesi için ayrıntılı yönergeler içerir.
  2. ISO/IEC 11801: Bu standart, uluslararası yapısal kablolama için kullanılan bir standarttır. Bu standart, kablolama sistemlerinin tasarımı, kurulumu, test edilmesi ve belgelendirilmesi için ayrıntılı yönergeler içerir.
  3. ANSI/TIA-862: Bu standart, veri merkezleri için yapısal kablolama için kullanılan bir standarttır. Bu standart, veri merkezlerindeki kablolama sistemlerinin tasarımı, kurulumu, test edilmesi ve belgelendirilmesi için ayrıntılı yönergeler içerir.
  4. EN 50173: Bu standart, Avrupa'da yapısal kablolama için kullanılan bir standarttır. Bu standart, kablolama sistemlerinin tasarımı, kurulumu, test edilmesi ve belgelendirilmesi için ayrıntılı yönergeler içerir.
  5. IEEE 802.3: Bu standart, Ethernet ağları için yapısal kablolama için kullanılan bir standarttır. Bu standart, Ethernet ağlarının tasarımı, kurulumu, test edilmesi ve belgelendirilmesi için ayrıntılı yönergeler içerir.

Bu standartlar, yapısal kablolama sistemlerinin tasarımı, kurulumu, test edilmesi ve belgelendirilmesi için ayrıntılı yönergeler içerir. Bu standartlara uygun bir şekilde yapısal kablolama yapmak, daha güvenilir ve yüksek performanslı bir iletişim altyapısı oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× 0544 963 36 40